Succesvolle afspraak?? 

Hoe maak je een succes van een afspraak? 
Afspraak gericht op het MKB
ROBUZ werkt voornamelijk met met oudere bellers: ZZP-ers met ruime werkervaring. 
Hun ervaring staat garant voor een afspraak van hoge kwaliteit.

Goede voorbereiding essentieel!
Een MKB-ondernemer maakt alleen een afspraak als hij het nut ervan inziet ook al geeft hij dat niet duidelijk aan in het telefoongesprek. Bereid je daarom goed voor op de afspraak, hierbij de volgende tips:
- Website van het bedrijf bekijken;
- Het betreffende bedrijf en de ondernemer nazoeken op internet;
- Linked-in, Twitter of Facebook bezien op informatie.
Op basis van de verkregen gegevens is het aanbod van diensten of producten ( eventueel in samenwerking met derden) voor te bereiden. Raadpleeg eventueel een collega of Robuz over een goede aanpak. Kijk of er aanknopingspunten zijn.
Het gesprek
Wees op tijd: je kunt beter te vroeg zijn dan te laat. Je kunt, als je vroeg bent, in de entrée zaken observeren en aanknopingspunten ontdekken.
1e stadium: Neem het voortouw in het gesprek, maar niet te opvallend. Het is van belang, dat in het begin een klik met je gesprekspartner ontstaat om later in het gesprek te kunnen scoren.

Een compliment over de website die mooi en duidelijk is kan een goede start voor het gesprek zijn. 
Laat je gesprekspartner vertellen over het bedrijf, het ontstaan ervan en wat de situatie nu is.
Vertel over jezelf als adviseur en als persoon. Leg de nadruk op je ervaring als ondernemer. Heb je een andere achtergrond, dan zullen ook die ervaringen je gesprekspartner aanspreken.
2e stadium: Stuur het gesprek in de richting van informatie die de beller heeft verzameld. Laat je gesprekspartner uitgebreid zijn verhaal doen. Vaak komt hij dan met de werkelijke agenda, waarop je kunt inspelen.
Als je gesprekspartner eventueel aangeeft, dat hij geen onderwerpen heeft, vraag dan eens wat hij zijn grootste wens is, of prijs hem/haar met  ‘dan zal uw bank wel tevreden over u zijn!’
De vraagstelling die op tafel komt, zal niet altijd rijmen met je eigen achtergrond en ervaringen. Wees jezelf en doe je niet beter voor dan je bent. Eerlijkheid wordt op prijs gesteld. Zeker als je aangeeft dat je een collega hebt, die de gevraagde deskundigheid wel heeft en die je bij een mogelijke opdracht kunt betrekken.
Succes! 

Neem  contact op voor meer informatie!